2008-09-11

III. Nagy Sportágválasztó - A Sport Napjai


A harmadik alkalommal megrendezendő Nagy Sportágválasztó célja, hogy edzők, élsportolók segítségével és közreműködésével minél többen, minél több sportágat a gyakorlatban kipróbálva dönthessék el, melyik mozgásformát válasszák maguknak. Melyik áll hozzájuk a legközelebb, melyik felel meg leginkább erőnlétüknek, testfelépítésüknek?

2008. szeptember 19-20. – 9 és 16 óra között
Esőnap: 2008. szeptember 26-27.
(Esőnap kihirdetése a sportagvalaszto.hu oldalon lesz olvasható.)

Merkapt Maraton Sportközpont (1106 Bp., Maglódi út 12/A.)

A II. Sportágválasztón 40 sportágat (!) tehettek próbára a jelenlévők a sportlövészettől, a kajak-kenun, a síelésen, a labdajátékokon át a küzdősportokig. Szeptemberi rendezvényünkön reményeink szerint ez a szám csak nőni fog. (A sportágak jelentkezése folyamatos)

Szeptember 19-én, pénteken az óvodás, iskolás gyerekeket várjuk szervezett csoportokban (pedagógus kísérettel), szeptember 20-án, szombaton pedig szélesre tárt kapukkal a családokat, nagyközönséget.

A rendezvény ingyenesen látogatható!

Meggyőződésünk, hogy a sport korhatár nélküli. Szeretnénk, ha a Sportágválasztón az óvodástól a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálná a hozzá illő sportágat. Sportolásra biztatunk mindenkit: hiszen a sportot nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni!

Szándékaink szerint minél több sportágnál jelennek majd meg régi vagy aktív neves sportemberek, élsportolók, olimpikonok. Vendégeinkkel lehetőség nyílik beszélgetésre, autogramkérésre, sőt együtt sportolásra is. A vendégek meghívása folyamatos.

A II. Sportágválasztón megjelent neves sportolók között volt: Kolonics György, Kovács Ági, Bárdosi Sándor, Kótai Mihály, Erdei Zsolt, Kropkó Péter, Kovács Antal, Kiss Gergő, Haller Ákos, Gergely István és a jégkorong válogatott tagjai.

Unikális program lesz a genetikai adottságokat hordozó testalkat, testösszetétel meghatározás. A BHSE Terhelésélettani Laboratórium 7 éves kortól ad tanácsot, ki milyen sportágat válasszon, hogyan erősíthető, hol, melyik sportágban lesz sikerélménye és becsléssel – 3 cm eltéréssel – megmondható: ki mekkora lesz felnőttkorára.

A rendezvény egyéb kísérőprogramok is színesítik.

forrás:
www.sportagvalaszto.hu

Nincsenek megjegyzések: